Pogovoriva se o tvoji koži, mladostnem videzu in poletni negi

Tvoja koža je ogledalo tvojega zdravja. Tvoj videz pripoveduje zgodbe o tvojem načinu življenja. Vsak pojav - pa najsi gre za pegice, akne, suho kožo ali gubice, razkriva, kaj se dogaja v tvojem telesu. Enako je z lasmi in nohti, po katerih lahko jasno vidiš, ali je tvoje telo v ravnovesju ali ne.

Čeprav o koži morda razmišljaš samo z lepotnega vidika in se nanjo jeziš, kadar ti zagreni dan z mozoljčki, pa je koža v prvi vrsti tvoj ščit. Deluje kot oklep, ki tvojo notranjost ščiti pred zunanjim svetom bakterij, virusov, onesnaženosti, kemikalij in drugih škodljivih snovi. Če pravilno skrbiš za svojo kožo, ne boš pridobila zgolj mladostnega videza, temveč boš dejansko tudi bolj zdrava! Tvoja naloga je torej, da vsak dan sproti telesu dovajaš snovi, ki jih potrebuje za čim bolj zdravo kožo. To je win-win situacija za tvoj organizem in zunanjo očarljivost.

Sijoči lasje, močni nohti in voljna koža niso le posledica tvoje famozne lepotne rutine s kozmetičnimi preparati. Ti bodo krakoročno res polepšali tvoj videz, vendar vir prave čednosti ne prihaja iz magičnih kremic, temveč je odraz dogajanja v tvojem telesu. Zdrav življenjski slog, uravnovešena prehrana, pravilna izbira prehranskih dopolnil, lepotni spanec in uspešna borba s stresom - to so največje pomlajevalne skrivnosti.

Je kolagen res glavna komponenta mladostne kože?

Bo kar držalo. Kolagen je namreč najpogostejša beljakovina v telesu in druga najpogostejša snov, takoj za vodo. Deluje kot lepilo, ki te dobesedno drži skupaj. Če bi iz kože odvzeli ves kolagen, bi bili kot masa za palačinke brez jajc - “razpadli” bi ob prvem stiku s toploto.

Struktura telesa

Človeško telo je sestavljeno iz 60% vode, 30% beljakovin in 10% preostalih snovi. Od teh 30% beljakovin je kar 90% molekul kolagena. Tako, kot ljudje ne obstajamo brez vode, nas tudi brez kolagena ne bi bilo!

Kolagen pa v koži nima samo lepotne funkcije. Manj, kot ga imaš, več tujkov lahko vstopa skozi kožo v tvoje telo, saj se podira celotna zaščitna bariera. Kot vsaka beljakovina, tudi kolagen z višanjem temperature začne spreminjati svojo strukturo, zato moraš biti še posebej previdna v poletnih mesecih.

Zanimivosti o kolagenu:

 • Najmanjši sestavni deli kolagena so od 5x do 10x močnejši od jekla! (vir).
 • Proizvodnja kolagena upada s starostjo in izpostavljenostjo dejavnikom, ko so kajenje in UV svetloba (bodi zmerna s sončenjem!).
 • V človeškem telesu nastaja kar 16 - 28 različnih vrst kolagena. Med njimi je tip 1 najbolj pogost oziroma obilen, saj predstavlja kar 90 % vsega kolagena v telesu. Tip 2 pomaga pri nastanku hrustanca (ušesa, nos, med sklepi). Tip 3 pa gradi mišice in krvne žile.
 • Veganski kolagen ne obstaja, saj gre za beljakovino, ki jo tvorijo zgolj živali. Izjema so nekatere vrste alg.
 • Kolagen pomaga tudi pri hitrejšem celjenju ran, saj privablja nove kožne celice k rani in tako spodbuja obnovo poškodovane kože. Ima pomembno vlogo v vseh fazah celjenja: hemostazi, vnetjih, razmnoževanju in obnovi. Če so tvoje zaloge kolagena dobro napolnjene, se torej hitrejše celiš in okrevaš po poškodbah. (vir).
 • Kozmetični preparati, ki vsebujejo kolagen in obljubljajo bolj mladosten videz kože, so eden največjih marketinških nategov. Molekule kolagena so namreč čisto prevelike, da bi prešle skozi kožo. Molekule kolagena, prisotne v kremah, ostajajo na površini kože in ustvarjajo bariero, zaradi katere je koža do prvega pranja samo videti bolj napeta. To je enako, kot bi se z jajcem namazala po obrazu in rekla, da je tvoja koža bolj napeta - seveda, ker jajce zakrkne in tvojo kožo zateguje na vse konce!
 • Telo ves čas tvori kolagen samo, če ima na voljo dovolj snovi, ki jih za to potrebuje. Prvi v vrsti je vitamin C, brez katerega se proizvodnja kolagena popolnoma ustavi.

Sanda Goleš

Živilska tehnologinja in Nutrispoint “Boss Babe”

Sanda Goleš

Živilska tehnologinja in Nutrispoint “Boss Babe”

“Sem Sanda, soustanoviteljica Nutrispoint blagovne znamke in raziskovalka vsega lepega in navdihujočega. Tako kot ti, sem tudi jaz zelo zaposlena ženska, z ogromno idejami in ambicijami, ki življenje zajema s polno žlico. Naj ti zaupam svojo zgodbo in zakaj sem se odločila, da svoje znanje o prehrani delim s tabo.

Ko sem dopolnila 30 let, sem začela opažati spremembe v svojem počutju in na telesu, zaradi katerih se zdaj že zadnje desetletje aktivno ukvarjam z raziskovanjem vpliva hrane na naše počutje. Vsak dan so bile moje zveste spremljevalke vse te moderne nadloge, s katerimi se srečuješ tudi ti: kako naravno do mladostnega videza in zdravega telesa? Pa do več energije in urejene prebave? Se ti sliši kaj poznano?

S tem se nisem hotela sprijazniti. Vedela sem, da moram najti rešitev. In v tem razmišljanju sem se zatekla k iskanju odgovorov na svojem krožniku.

Splet mojega počutja, pridobljenega znanja tekom študija živilske tehnologije in radovednosti me je peljal po poti raziskovanja in študija ekoloških superživil. Saj vem, to besedo se danes izrablja. Ampak lahko ti zagotovim, da se superživila resnično razlikujejo od drugih živil. Ker imam ogromno znanja o tehnoloških postopkih proizvodnje v prehranski industriji, s tem pa tudi uvid v proizvodnjo predelane hrane, ki jo kupujemo v trgovinah in dnevno uživamo, sem se odločila, da preučim, kaj nam vse lahko še narava ponudi.

Tekom raziskovanja sem se poglobila v antiage sestavine in na lastni koži preizkusila moč superživil, ki jih boš spoznala v nadaljevanju. Zdaj svoje znanje in ugotovitve delim s teboj. Vsaka kreativna ženska, kot sva ti in jaz, se mora namreč najprej posvetiti svojemu telesu, če želi svoje neverjetne ideje deliti s svetom.”

NALOGE KOLAGENA V TELESU

Vse ženske smo rade lepe, mladostne in brez gubic. V prvi vrsti za to potrebujemo dovolj kolagena. Ker pa ta ne skrbi samo za kožo, je veliko pametneje, da svoje investicije iz antiage kremic preusmeriš v prehranska dopolnila, ki bodo poskrbela za zdravo in mladostno telo od znotraj navzven.

Kolagen predstavlja kar 75 % suhe teže kože, daje ji volumen in videz “svežine”. Skupaj z elastinom in keratinom je odgovoren za elastičnost in “vzdržljivost kože”.

Kolagen gradi vse te dele telesa:

Koža

Lasje

Nohti

Kite

Ligamenti

Roženica

Hrustanec

Sklepi

Kosti

Stene žil

Medvretenčni diski

Zobje

Dermis (srednjo plast kože) sestavlja 70% kolagena. Ta pomaga graditi mrežo iz celic, ki se imenujejo fibroblasti, na podlagi katerega zrastejo nove celice. Prav tako pa pomaga pri “restavriranju” in zamenjavi starih kožnih celic. Dermis, ki je poln kolagena, skrbi za elastično in močno kožo. Z leti, ko začenja proizvodnja kolagena upadati, pa tudi dermis postaja šibak, tvoja koža pa vedno bolj gubasta

NAJVEČJI UNIČEVALCI KOLAGENA

Splošno znano dejstvo je, da proizvodnja telesu lastnega kolagena začne z leti upadati. Razlogi za to še niso povsem jasni, a danes vemo, da lahko z nekaterimi aktivnostmi in snovmi pospešimo naravno tvorbo kolagena; z drugimi pa zmanjšamo.

Med enega največjih uničevalcev kolagena štejemo UV sevanje.

Poznamo 3 vrste UV sevanja: UV-A, UV-B in UV-C, med katerimi slednji povzroča največjo biološko škodo. Ne samo, da UV sevanje poškoduje dermis in strukturo kolagena, temveč povzroča še oksidativno škodo zaradi naraščajočega števila prostih radikalov, kar vodi še v dodatno razgradnjo kolagena. Kot, da vse skupaj ni dovolj, pa se kolagen veliko slabše sintetizira v koži, ki je že “postarana” (to ni enako kot stara!) zaradi poškodb, ki jih povzroča UV svetloba (vir).

Zapomni si dve stvari: če ne želiš, da poletje uniči tvoj mladosten videz, uporabljaj kremo za sončenje in predvsem v toplih mesecih uživaj večje količine dopolnil, ki podpirajo tvoje telo pri nastanku kolagena.

Saj veš, kakšne so zagorele Italijanke, kajne? Pri 30ih je njihova koža videti, kot bi bile stare 50 let.

Med ostale večje uničevalce kolagena štejemo:

 • Sladkor, umetna sladila in prečiščene ogljikove hidrate
 • Kajenje
 • Onesnaženost zraka v večjih mestih
 • Prevelike količine kofeina
 • Pogosta vnetna stanja v telesu
 • Pomanjkanje spanja
 • Visoko raven stresa

Vsako leto izgubiš za 1% kolagena

Če bi ti zdravnik povedal, da boš vsako leto za 1% povečala možnost za težave s sklepi, zlomljene kosti in okužbe, zaradi prepustnosti kože - bi ga jemala resno? Seveda! In točno to se začne dogajati s tvojim telesom v trenutku, ko nehaš rasti (okoli 20ga leta starosti). Od tega dne dalje se začneš starati - seveda počasi, a vztrajno. Ker se proizvodnja kolagena poleni, nekje do 40ga leta starosti izgubiš tja do 40% telesu lastnega kolagena! To pa ni več šala, temveč resen problem - ne zgolj lepoten, temveč tudi zdravstven.

Prve gubice te ne bi smele toliko skrbeti iz vidika lepote, kot vsega drugega, na kar nakazujejo. Koža se samo odziva na procese, ki se dogajajo znotraj telesa in ti kaj hitro pokaže, kdaj je čas, da resno razmisliš o uživanju izbranih prehranskih dopolnil ter spremeniš svoj način prehranjevanja.

Naslednji drastični padec tvorbe kolagena se pri ženskah zgodi v menopavzi. Zaradi padca hormonov se v telesu za nekaj časa podre celotno ravnovesje, kar vodi v še dodatno razgradnjo kolagena.

To so znaki, da tvojemu telesu primanjkuje kolagena:

Bodi še posebej pozorna, če si noseča ali v menopavzi. Ta dva faktorja namreč še dodatno vplivata na povečano potrebo po kolagenu in s tem večje pomanjkanje v telesu.

Ali prehranska dopolnila s kolagenom zares delujejo?

Sodeč po študijah in pričanjih mnogih uporabnic širom sveta, izbrana prehranska dopolnila resnično delujejo pri povečani tvorbi kolagena. Seveda pa ne delujejo vsi izdelki enako.

Za najbolj učinkovita dopolnila pri težavah s pomanjkanjem kolagena so se izkazala tista, ki ne zgolj, da vsebujejo kolagen, temveč tudi ključne snovi, ki jih telo potrebuje za lastno tvorbo kolagena.

Rezultati klinične študije:

Študija 72 zdravih žensk starejših od 35 let, ki so pile kolagen v tekoči obliki ugotavlja da izbrana mešanica kolagena že po 12ih tednih uživanja izboljša vlažnost kože, elastičnost in gostoto kože. V študiji so ženske pile mešanico kolagena: 2.5g kolagenskih peptidov, ekstrakt sadeža acerole, vitamin C, cink, biotin in naravni kompleks vitamina E. (študija)

Preden se zapodiš v prvo drogerijo in kupiš poceni vir kolagena, razmisli tudi o vseh drugih komponentah, za katere je bilo ugotovljeno, da spodbujajo tvorbo telesu lastnega kolagena. Nikar ne pozabi na visoke dnevne vnose vitamina C in antioksidantov, ki skrbijo tudi za nižanje vnetnih stanj v telesu, saj ta sicer slabšajo zmožnost telesa za gradnjo kolagena.

Med največje zaveznike pri tvorbi kolagena štejemo:

VITAMIN C
viri: acerola, borovnica, agrumi, paprika, jagode, tropsko sadje

PROLIN
viri: jajčni beljak, pšenični kalčki, beluši, gobe, zelje

GLICIN
viri: živalska koža in živila, ki vsebujejo beljakovine

BAKER
viri: sezamova semena, kakav, leča

Živila bogata z OMEGA 3 MAŠČOBAMI in VITAMINOM A
viri: tuna, losos, sardine, chia semena, lanena semena, orehi

ANTIOKSIDANTI
viri: sadje z visoko vsebnostjo vitaminov, zeleni čaj, začimbe

Beauty Within, premium sos zaveznik tvojega kolagena

Preden zamahneš z roko, ker si slišala že za vsaj pet različnih “top” produktov, ki obljubljajo nore rezultate pri tvorbi kolagena, se za trenutek ustavi. Nutrispoint Beauty Within je revolucionaren slovenski izdelek s kombinacijo sestavin, kot je ne boš našla nikjer drugje!

Pametno načrtovana kombinacija elementov poskrbi tako za dodaten vnos kolagena, kot za snovi, ki v telesu spodbujajo naravno tvorbo kolagena. Obenem je to eden redkih izdelkov, ki vsebuje izredno redko, premium sestavino: jajčni kolagen. Na točno tej surovini, ki jo najdeš v embalaži izdelka Beauty Within, je narejena tudi klinična študija, ki potrjujejo njegovo učinkovitost! (*Če želiš študijo prebrati, nam piši na support@nutrispoint.com in pošljemo ti jo na mail.)

Nutrispoint Beauty Within je mešanica sestavin, ki bo poskrbela za sijočo kožo, voljne lase, zdrave nohte in spodbudila tvorbo telesu lastnega kolagena.

SESTAVINE: Hidroliziran ribji kolagen, jajčni kolagen (topna jajčna membrana, ki je odličen vir kolagena, elastina, hialuronske kisline in beljakovin), MSM, liofilizirana acerola (naravni vir vitamina C), izvleček bambusa (naravni vir silicija), liofilizirana divja borovnica v prahu ter liofiliziran črni ribez v prahu (sta naravna vira vitaminov in mineralov ter močna antioksidanta), datlji v prahu.

Izdelek ne vsebuje nobenih sredstev proti sprijemanju, je brez GSO, brez barvil, aditivov, dodanega sladkorja, arom, konzervansov in sladil.

SESTAVINE: Hidroliziran ribji kolagen, jajčni kolagen (topna jajčna membrana, ki je odličen vir kolagena, elastina, hialuronske kisline in beljakovin), MSM, liofilizirana acerola (naravni vir vitamina C), izvleček bambusa (naravni vir silicija), liofilizirana divja borovnica v prahu ter liofiliziran črni ribez v prahu (sta naravna vira vitaminov in mineralov ter močna antioksidanta), datlji v prahu.

Izdelek ne vsebuje nobenih sredstev proti sprijemanju, je brez GSO, brez barvil, aditivov, dodanega sladkorja, arom, konzervansov in sladil.

Navodila za uporabo:

Prve učinke boš najverjetneje opazila že po štirih tednih rednega uživanja izdelka Nutrispoint Beauty Within. Ker pa procesi v telesu potrebujejo svoj čas, ti priporočamo vsaj 3-mesečno crkljanje z lepotno mešanico.

Dnevna količina sta 2 zvrhani čajni žlički mešanice Beauty Within. Ker je prijetnega, nežnega okusa po borovnicah, si lahko prah zmešaš z vodo, limonado ali drugo izbrano tekočino. Izogibaj pa se vročim napitkom in uporabi sladkorja.

*Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano.

Tvoj lepotni ritual z Beauty Within

Za najboljše rezultate ti priporočamo, da izdelek uživaš vsaj 3 mesece.

1x Beauty Within

Cena: 42,00 €

Cena na dnevno uporabo: 1,40 €
Količina: 210g
Zadostuje za 1 mesec

NAROČI TUKAJ >>>

2x Beauty Within

Cena: 75,00 €

Prihranek: 9,00€
Cena na dnevno uporabo: 1,25 €
Količina: 2x 210g
Zadostuje za 2 meseca

Brezplačna poštnina

NAROČI TUKAJ >>>

3x Beauty Within

Cena: 100,00 €

Prihranek: 26,00€
Cena na dnevno uporabo: 1,11 €
Količina: 3x 210g
Zadostuje za 3 mesece

Brezplačna poštnina

NAROČI TUKAJ >>>

Sestavine, ki jih ne najdeš nikjer drugje:

Hidroliziran ribji kolagen

Ribji kolagen se v naše telo absorbira kar 1.5x hitreje, kot recimo goveji ali prašičji. Ker se absorbira hitreje in bolj efektivno v krvni obtok, se ga smatra za enega izmed najboljših kolagenov v medicini (vir študije). Lažje se absorbira zaradi manjše molekularne teže in velikosti, hitrejši prehod v krvni obtok pa omogoča, da te molekule pridejo tudi do sklepov, kosti in kožnega dermisa ter še drugih pomembnih sistemov v telesu. Vse molekule v ribjem kolagenu, ki ga najdeš v Nutrispoint Beauty Within mešanici so manjše od 2000 Daltonov.

Največja prednost ribjega kolagena je njegov anti-age učinek: zmanjša in preprečuje vse znake staranja kože ter jo naredi bolj gladko in vlažno, bolj voljno in preprečuje nastanek globokih gubic. Druga velika prednost ribjega kolagena je pomoč pri mineraliziranju kostnih celic, kar pomeni, da pomaga pri regeneraciji kosti (študija).

Ta vrsta kolagena vsebuje 18 aminokislin, ki sestavljajo naša tkiva in so primarna sestavina proteinov. So “bioaktivni”, kar pomeni, da so hitro razgradljivi oz. da hitro dosežejo svoj cilj. Prebavijo se v kar 90 % in se “pojavijo” v vezivnih tkivih že v nekaj urah po zaužitju. Ima antiaging učinek ter stimulira nastanek hialuronske kisline, ki kožo navlaži.

Hidrolizirani ribji kolagen je sestavljen iz majhnih peptidov z nizko molekulsko maso, ki jih človeško telo zlahka prebavi, absorbira in porazdeli. Raziskava, objavljena leta 2015 v reviji Open Nutraceuticals navaja, kako so bila izvedena številna klinična preskušanja, ki kažejo učinkovitost in koristi kolagenskih peptidov na lastnosti kože, vključno s hidracijo, elastičnostjo in zmanjšanjem gub. Raziskovalci sklepajo, da je hidrolizirani kolagen pametno orožje v vsakdanjem boju proti neželenim, vendar vidnim znakom staranja (vir študije)

Jajčni kolagen (topna jajčna membrana)

Odličen vir kolagena je tudi jajce, natančneje jajčne membrane. Jajca imajo notranjo in zunanjo membrano, ki loči jajčno lupino od beljaka. Ti dve prosojni membrani preprečujeta invazijo bakterij v jajce, zato je kolagen, ki so ga našli v jajčnih membranah, še posebej koristen. Obenem pa je jajčna membrana tudi odličen vir elastina, hialuronske kisline, glukozamina in esencialnih aminokislin.

Rezultati študije po 5-tedenskem uživanju jajčnega kolagena:

 • 94 % testiranih oseb je ugotovilo, da je njihova koža na obrazu in po celem telesu bolj mehk
 • 89 % oseb ugotovi, da je koža bolj vlažna
 • Pri 12 % testiranih koža postane bolj elastična.
 • Izboljša se tudi videz nohtov in las.

4 glavne koristi jajčnega kolagena:

 • pomaga pri bolečinah v sklepih in drugih motnjah vezivnega tkiva
 • pomaga tudi pri zategnjenih sklepih
 • izboljšuje kakovost kože in zmanjšuje nastanek gubic
 • jajca na splošno vsebujejo kolagen ter druge hranilne snovi kot so vitamin B, E aminokisline in žveplo.

Na jajčnem kolagenu sta bili narejeni 2 študiji, ki sta ugotovili, da jajčna membrana vsebuje tudi naravno hialuronsko kislino, ki vlaži kožo.

MSM (mineral lepote)

Drugo ime za MSM je tudi mineral lepote, saj je tako ključen pri ohranjanju zdrave kože, las, nohtov in kosti. Gre za organsko obliko žvepla, ki je naravno prisotna v zelenjavi in enega ključnih mineralov v človeškem telesu.

MSM kot prehransko dopolnilo zagotovo že poznaš. A žal ti moramo zaupati, da je večina tovrstnih dopolnil na trgu umetno pridobljenih iz derivatov nafte. Tak dodatek pa niti slučajno ni več enak kot organsko žveplo, ki ga zaužiješ s hrano ali iz drugih naravnih virov. Sulfati, kamor spada tudi MSM niso hec, sploh kadar so pridobljeni iz umetnih virov. MSM, ki ga najdeš v mešanici Nutrispoint Beauty Within je pridobljen iz naravnih virov, saj v skrbi za svoje kupce strogo preverjamo vse vstopne surovine in dobavitelje.

Pri čem ti MSM lahko pomaga:

 • Spodbuja nastanek kolagena in hialuronske kisline
 • Skrbi za navlaženo, sijočo kožo
 • Zmanjšuje bolečine v sklepih
 • Ima potencialno močan protivnetni in antialergijski učinek
 • Krepi imunski sistem in pljuča
 • Prispeva k hitrejšemu okrevanju mišic po fizičnem naporu
 • Deluje proti izgubi las in prispeva k bolj zdravi koži
 • Dokazano izboljšuje zdravje kože in jo ščiti pred staranjem (vir)

Liofilizirano sadje: acerola, divja borovnica, črni ribez (naravni vir vitamina C)

Liofilizacija je poseben proces sušenja, s pomočjo katerega se v sadežih ohrani najvišja možna mera vitaminov. Vsi trije sadeži, ki jih najdeš v mešanici Beauty Within so izredno bogati z vitaminom C, veljajo pa tudi za močne antioksidante. Gre za “sveto trojico”, ki ohranja tvoj imunski sistem in skrbi za povečano tvorbo kolagena.

Izbrani sadeži ti lahko pomagajo pri:

 • Zadostnem dnevnem vnosu vitamina C
 • Boju proti prostim radikalom, ki povzročajo staranje
 • Izboljšanem, mladostnejšem videzu kože
 • Močnejšem imunskem sistemu
 • Bolj čisti koži, brez mozoljčkov
 • Oskrbi telesa s ključnimi vitamini za lepšo kožo: A, C in E
 • Regeneraciji kože zaradi UV poškodb
 • Umirjanju vnetnih stanj v telesu

Izvleček bambusa (naravni vir silicija)

Silicij velja za čudežni mineral, ki pomaga pri ustvarjanju kolagena. Silicij je pravzaprav del kolagena oziroma njegov gradnik in deluje kot lepilo, ki strukturi kolagena zagotavlja moč ter fleksibilnost. Drži se ga tudi drugo ime “mineral lepote”, saj skrbi za lepo kožo, gladi gubice, skrbi za prožnost tkiv, zdrave lase in nohte. Ima še eno skrito “super moč” - pomaga odpravljati celulit! Pospešuje namreč mikrocirkulacijo in tako iz telesa uspešno odplakne tudi pomarančno kožo. Ker pri Nutrispointu prisegamo na naravne vire, smo mešanici Beauty Within dodali izvleček bambusa, ki je naravni vir silicija.

Izberi svoj paketek

Lepota od znotraj navzven: “Beauty kit” za bejbe, polne mladostne energije

Zdaj že veš, da lepota prihaja od znotraj navzven. Bolj, kot boš skrbela za vnos pravilnih sestavin, zadostno količino spanja in uravnoteženo prehrano, lepši bo videz tvoje kože, las in nohtov.

Da pa bo tvoj “Beauty kit” zares popoln, moraš poskrbeti še za ravnovesje svojih hormonov. Ženske smo namreč zelo podvržene hormonskim nihanjem, ki za seboj potegnejo kar nekaj stvari. Zato smo v Nutrispointu razvili še en prav poseben izdelek, namenjen zgolj ženskam - Organic Sensual Mood.

ORGANIC SENSUAL MOOD, mešanica za razpoloženje

Se sprašuješ, kaj lahko storiš, da boš korak bližje uravnanim hormonom, boljšemu počutju, urejeni menstruaciji in neusahljivi zalogi energije? Začneš lahko s skrbno izbranimi zelišči in super živili, ki v tradicionalnih vedah že tisočletja skrbijo za žensko zdravje.

V podjetju Nutrispoint smo razvili edinstveno recepturo sestavin najvišje kakovosti in ekološkega izvora. Izdelek Organic Sensual Mood je zasnovan prav za ženske, ki:

 • Ob koncu dneva izmučene pademo v posteljo in pozabimo nase ter na svoje zdravje
 • Si želimo, da bi nam ostalo še nekaj energije za intimen večer s partnerjem ali umirjeno meditacijo
 • Imamo že vrh glave obupnih PMS simptomov, bolečih menstruacij ali prvih znakov menopavze
 • Se iz dneva v dan borimo s tesnobo, nespečnostjo in se ne počutimo zares ženstvene
 • Bi se rade počutile bolj radožive, z več življenjske energije in na sploh bolj zdrave
 • Potrebujemo pomočnika, ki bo našim telesom v oporo pri stresnih naporih vsakdana

Že z eno tako majhno spremembo, kot je, da v svoje življenje povabiš nov ritual - popoldansko ali večerno uživanje ob napitku Organic Sensual Mood, boš svojim hormonom pokazala, kdo ima glavno besedo v tvojem telesu.

Mešanico sestavljajo 3 super živila, ki veljajo za prave zaveznike ženskega zdravja, senzualnosti in energije: medicinska goba kordiceps, gomolj mace ter šatavari.

Že z eno tako majhno spremembo, kot je, da v svoje življenje povabiš nov ritual - popoldansko ali večerno uživanje ob napitku Organic Sensual Mood, boš svojim hormonom pokazala, kdo ima glavno besedo v tvojem telesu.

Mešanico sestavljajo 3 super živila, ki veljajo za prave zaveznike ženskega zdravja, senzualnosti in energije: medicinska goba kordiceps, gomolj mace ter šatavari.

Unikatna mešanica super živil Organic Sensual Mood je prava izbira zate, če se srečuješ s temi simptomi hormonskega neravnovesja:

 • Pomanjkanje energije, konstantna utrujenost
 • Neurejena prebava (zaprtje, driska in njuno izmenjevanje)
 • Pomanjkanje želje po intimi
 • Slab imunski sistem
 • Prehitrimi znaki staranja
 • Nihanjem sladkorja v krvi
 • Neurejenim menstrualnim ciklom
 • Menopavzo
 • Težavami z jajčniki
 • Povišanim holesterolom
 • Vnetnimi stanji (boleči sklepi, prehladi, alergije)
 • Tesnobo, anksioznostjo, depresijo, slabim psihičnim počutjem
PREVERI PONUDBO

Čarovnija medicinskih gob

Medicinske gobe so super živila, ki imajo toliko pozitivnih učinkov na človeško telo, da bi morale biti vsakodnevno v prehrani vsakogar. Uspevajo po celem svetu, gobe v naših mešanicah pa so gojene v Sloveniji. So bogate z antioksidanti, vitamini in minerali, krepijo imunski sistem, ohranjajo kožo čvrsto in mladostno ter umirjajo vnetna stanja v telesu.

Gliva kordiceps

kordiceps je gliva, ki so jo v tradicionalni kitajski medicini že več kot 5000 let nazaj uporabljali za zdravljenje utrujenosti in pomanjkanje želje po intimi. V ajurvedi velja za vir vitalnosti in energičnosti.

Pozitivni učinki uživanja glive kordiceps:

 • Poskrbi za več energije, še posebej pri športnih aktivnostih. Poviša namreč proizvajanje molekule ATP (adenozin trifosfat), ki je ključna za prenašanje energije v mišice in izboljša način porabe kisika v telesu. (Vir)
 • Izboljšuje kardiovaskularni, respiratorni in reproduktivni sistem, saj pozitivno vpliva na celoten imunski sistem s protivnetnimi sestavinami. (Vir)
 • Telesu omogoča, da bolje izkoristi kisik, s tem pa spodbuja prekrvavitev in reproduktivno funkcijo. (Vir)
 • Ima anti-aging učinke: zaradi visoke vsebnosti antioksidantov deluje preventivno zmanjšuje posledice oksidativnega stresa.
 • Deluje anti-diabetično: kontrolira raven inzulina in znižuje raven sladkorja v krvi.

Adaptogena maca za ženske hormone

maca je eno najbolj poznanih in najdlje uporabljanih živil za urejanje hormonskega neravnovesja pri ženskah. Ker je adaptogena (pomeni, da se njeno delovanje v telesu prilagaja, glede na stanje) ti lahko pomaga tako pri pomanjkanju kot presežku estrogena.

Pozitivni učinki uživanja mace:

 • Bogata je z antioksidanti, ki nevtralizirajo proste radikale in se borijo proti kroničnimi boleznim ter drugim poškodbam celic. (Vir)
 • Niža nivo holesterola ter sladkorja v krvi.
 • Viša raven energije in izboljšuje počutje. Ljudje, ki maco uživajo dalj časa, poročajo o povišani ravni energije in boljši motivaciji.
 • maca deluje poživljujoče, vendar brez stranskih učinkov in hitrega nihanja energije, kot kofein.
 • Ima pozitivne učinke v stanjih depresije. (Vir)
 • Več študij potrjuje, da maca izboljšuje žensko intimno počutje in dobro vpliva na ravnovesje ženskih spolnih hormonov - še posebej v menopavzi (študija).
 • Ker maca uravnava nivo estrogena v telesu, je še posebej dobrodošla pri ženskah, ki imajo težave s policističnimi jajčniki.
 • maca je bogat vir proteinov, vlaknin in vitaminov ter mineralov (vitamin C, železo ter baker). Vsebuje več kot 20 aminokislin, med njimi tudi 8 esencialnih.

Šatavari

šatavari je vrsta belušev, ki izvira iz Šrilanke, Indije in Himalajev. Je naravni adaptogen, ki tako kot maca telesu pomaga izboljšati odziv na stresorje. Je ključna sestavina v ajurvedski medicini, njen glavni atribut pa je izboljšanje vitalnosti in višanje nivoja energije.

Pozitivni učinki uživanja šatavari:

 • Ima antioksidativne lastnosti ter visoke vrednosti saponinov, ki podpirajo imunski sistem, spodbujajo normalne ravni holesterola in na splošno pomagajo pri dobrem počutju. Saponini v prebavnem traktu nase vežejo žolčno kislino in ji pomagajo iz telesa odplakniti holesterol, zato lahko ob uživanju šatavari pričakuješ tudi razstrupljevalni učinek.
 • Vsebuje sestavino racemofuran, ki ima izjemne protivnetne lastnosti.
 • Ima anti-aging učinek, kar je posledica vsebnosti saponinov, ki zmanjšujejo proste radikale. Prav tako naj bi preprečevala razpad kolagena, saj ohranja njegovo elastičnost.
 • Izboljšuje žensko reproduktivno zdravje (vir), saj sestavina racemosus uravnava hormonsko ravnovesje ženskih hormonov, lajša simptome menopavze ter sindroma policističnih jajčnikov.
 • Izboljšuje počutje: tradicionalno se je šatavari uporabljajo za anksioznost in depresijo. Študije (opravljene na živalih) so pokazale, da spodbuja hormon sreče - serotonin in ima deluje kot antidepresiv. (Vir in Vir).

Tvoj lepotni ritual z Beauty & Fit Bundle izdelki

Preizkusi kombinacijo treh lepotnih izdelkov:

1x Beauty Within

Cena: 42,00 €

Cena na dnevno uporabo: 1,40 €
Količina: 210g
Zadostuje za 1 mesec

NAROČI TUKAJ >>>

1x Beauty Within +
1x Sensual Mood

Cena: 68,00 €

Prihranek: 8,00€
Cena na dnevno uporabo: 2,26 €
Količina: 1x 210g + 1x 240g
Zadostuje za 1 mesec

Brezplačna poštnina

NAROČI TUKAJ >>>

1x Beauty Within + 1x Sensual Mood + 1x Marine Collagen Powder

Cena: 85,00 €

Prihranek: 28,00€
Cena na dnevno uporabo: 2,83 €
Količina: 1x 210g + 1x 240g + 1x 200g
Zadostuje za 1 mesec

Brezplačna poštnina

NAROČI TUKAJ >>>

Garancija na tvoje zadovoljstvo

Če po treh mesecih uživanja kateregakoli od izbranih izdelkov Nutrispoint (Beauty Within, Marine Collagen, Sensual Mood)  ne boš opazila nobenih pozitivnih rezultatov, ti vrnemo ves denar! Tvoje zadovoljstvo nam je najpomembnejše.

Nutrispoint

Za lepši jutri ljudi in planeta

Pod blagovno znamko Nutrispoint smo združeni strokovnjaki s področja prehrane, ki verjamemo v boljši jutri planeta za vse njegove prebivalce. Imamo lastno proizvodnjo, ki nam omogoča nadzor razvoja in proizvodnje izdelkov ter visoke standarde. Prisegamo na kakovost, zato so vse sestavine naših izdelkov iz ekološke pridelave in ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov. Sestavine iz najboljših virov na planetu, ne pa s Kitajske, od koder prihaja ogromno slabih sestavin za prehranska dopolnila.

Ker se zavzemamo tudi za ekološki vidik, so naše embalaže “forever-recyclable” - reciklirajo se torej v neskončnost in so popolnoma brez plastike, pa čeprav verjamemo, da vas bo pogled nanje tako zelo razveseljeval, da jih ne boste želeli zavreči. Tako, kot je notranjost embalaže polna najboljših surovin, tako smo se odločili, da želimo naši zgodbi dodati tudi unikatno estetsko noto. Izdelke tako krasijo kreacije ilustratorke Tine, ki je vanje zajela podobe Ljubljane in urbane, zdrave muze.

Tvoj nov lepotni ritual

Si pripravljena na mladosten videz, zdravo kožo, boljše počutje, več energije in uravnane hormončke? Preizkusi Beauty & Fit Bundle, ki združuje 3 premium, edinstvene izdelke: Beauty Within, Marine Collagen ter Sensual Mood.

Sledi nam na instagramu

© 2020 Copyright Nutrispoint -All rights reserved.